La Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, organitzen la 2a edició dels Tallers de capacitació digital per +55 anys, adreçats a persones majors de 55 anys per aprendre a utilitzar tauletes i telèfons intel·ligents. Les sessions tindran lloc a quinze biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Els interessats ja poden inscriure’s a les biblioteques participants al projecte. 
Es tracta de les biblioteques de la Bòbila, Bellvitge i Plaça Europa de L’Hospitalet de Llobregat, Central de Cornellà, Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts, Biblioteca Municipal de Bigues i Riells, Josep Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès, Montserrat Roig de Martorelles, Biblioteca Municipal de Cervelló, Biblio@teneu de Sant Fost de Campsentelles, Valentí Almirall del Papiol, Joan Triadú de Vic, Can Llaurador de Teià, Marc de Vilalba de Cardedeu, Can Mulà de Mollet del Vallès i la Biblioteca Municipal d’Artés. Aquests equipaments acullen tallers de 12 hores de durada, que es classifiquen en diversos nivells de coneixement, des del més bàsic a l’avançat. Així mateix, hi haurà dues xerrades complementàries sobre els usos quotidians d’Internet i informàtica. Aquestes conferències tindran lloc el dia 5 de desembre a la Biblioteca Municipal d’Artés i el dia 2 de març de 2015 a la Biblioteca Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat. 
La iniciativa té per objectiu apropar les tecnologies de la informació i la comunicació als ciutadans i reduir l’escletxa digital. Es pretén que els alumnes aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils en llocs públics, com ara connectar-se a una xarxa Wi-Fi a un centre públic, per exemple, en una biblioteca; navegar a través de la tauleta; aprofitar les funcionalitats del telèfon, gestionar els comptes propis a les xarxes socials…

El projecte es durà a terme fins al proper mes de març i, a banda de les biblioteques, també implicarà mercats i espais d’oci. 

Notícia publicada a la biblioteca virtual (6/10/2014)