Si haguéssim de buscar un homòleg actual de Holden Caulfield, l’incomprès adolescent protagonista de “El vigilant en el camp de sègol” de J. D. Salinger, aquest seria en Jasper, personatge principal de “Fes-te gran“. 

De fet, així és com es defineix ell mateix, tot i que “menys temerari i més atractiu” i on també es podria afegir “més passat de voltes“. Les motivacions principals d’en Jasper són tres: les noies, les drogues i descobrir el lloc on en Keith -el seu padrastre- ha enterrat el cadàver de la seva ex dona. 
“Mefedrona. La sorpresa era mefedrona. La mefedrona és una droga legal que es pot comprar per internet. Es ven com a “fertilitzant per a plantes”. Et concedeix la bondat del Dalai-Lama i el carisma de Hitler, i l’única cosa que et demana a canvi és que després et passis una estoneta tancat a dins d’un forat negre.” 
Fes-te gran” és una novel·la generacional, un relat molt ben explicat sobre l’adaptació al món adult, no necessàriament dirigida al públic adolescent. Escrita en primera persona i amb un estil molt fresc, Ben Brooks ens transporta a les seves aventures d’adolescent passades pel filtre de la ressaca de l’endemà.
Malgrat ser una història explicada infinitat de vegades, cal valorar que a diferència del que sol passar habitualment, aquesta novel·la va ser escrita quan el seu autor tenia només disset anys i on per sobre de tot, es té la sensació d’estar llegint autèntica literatura. 
Entrevista a Ben Brooks al programa “Primera persona” de TV3 
Recomanació feta per Roger Cañada. (Bib. Josep Soler i Vidal. Gavà) i publicada a la Biblioteca Virtual