6681211299_f845dedc4e
Tothom dempeus davant del cigne de l’Avon (*)
Vet aquí que tanquem la temporada 2013-14 del Club de Lectura amb un top, un crack, un excellence.  Provinent del lloc més destacat del Hall of Fame literari de tots els temps,  l’iniguable, l’únic, el millor dels millors, el poeta i autor teatral més representat arreu dels teatres mundials.
  Amb tots vosaltres:  William Shakespeare. (ovació !)
    D’ell podreu degustar, si ho voleu, Macbeth (o La Tragèdia de Macbeth, que és el seu títol original ). Es tracta d’un drama d’ambient històric, a Escòcia. En aquest escenari, l’autor desenvolupa un veritable tour de force de passions, sentiments, odis, amors, venjances, remordiments,… ; però tot això que semblaria truculent, Shakespeare ens ho presenta amb un sublim llenguatge poètic i dramàtic,  marca de la casa des del 1583.

En l’acostament a Macbeth us ajudarà la traducció de Josep M. de Sagarra, i el guiatge de la sessió del Club que farà, com de costum, en Toni Sala. El 27 de juny, a les 7 del vespre (tot i que hi haurà sol al cel, encara) us invitem a compartir opinions i parers.
Mentrestant, aquesta Guia de Lectura us servirà d’aperitiu.

    (*) L’Avon és el riu que passa per Stratford, ciutat on va viure Shakespeare, més coneguda com Stratford-upon-Avon. El  també poeta i dramaturg  Ben Jonson va escriure el poema “To the memory of my beloved, The Author Mr. William Shakespeare” on diu: “Sweet Swan of Avon! what a sight it were…“.  Des d’aleshores s’usa sovint aquesta expressió per a esmentar Shakespeare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà