Tom Sharpe és un autor conegut i molt estimat pels seus lectors, i que forma part d’una llarga tradició de novel·listes britànics que van conrear i conreen, amb enorme èxit, el gènere còmic: Evelyn Waugh, P. G. Wodehouse, Alan Benett, David Lodge, Lawrence Sterne, Kingsley Amis,Stella Gibbons, Terry Pratchett, Nick Hornby, Julian Barnes, entre d’altres. 

Thomas Ridley Sharpe va néixer a Londres el 30 de març de 1928. Fill d’un sacerdot unitari que simpatitzava amb el règim nazi, Sharpe va iniciar els seus estudis a l’escola Bloxham del comtat d’Oxfordshire. Després va anar a un internat privat de West Sussex i finlament va estudiar Història al Pembroke College de Cambridge. Tot i que abans de graduar-se va fer el servei militar al Cos de Marines. 

L’any 1951 va viatjar a Sud-àfrica, on va realitzar teballs socials abans de donar classes i de regentar un estudi fotogràfic. Crític amb l’Apartheid, va ser arrestat i deportat l’any 1961, poc després d’estrenar-se una obra de teatre seva a Londres on el rebutjava. 

De 1963 a 1972 va donar classes d’història al Cambridge College of Arts and Technology, experiència que va traslladar a la seva obra més coneguda: Wilt (1976). 

Sharpe no va començar a escriure novel·les còmiques fins l’any 1971. Amb 43 anys li van publicar Assemblea sediciosa, obra que satiritza el sistema de l’Apartheid i la seva policia. Aquests temes van tenir continuïtat a la novel·la Exhibició impúdica (1973).

Podeu continuar llegint la recomanació a la Biblioteca Virtual