Truman Capote va nèixer a Nova Orleans l’any 1924 on va passar la infantesa i a partir de 1930 va viure a l’estat d’Alabama amb unes tietes paternes. Quan tenia 8 anys la seva mare es va tornar a casar, amb Joe Capote de qui Truman va adoptà el cognom i plegats van anar a viure a Nova York. Al 1944 va començar a treballar al The New Yorker on va conèixer a William Shawn que el va encoratjar a escriure aquesta novel·la. Durant 6 anys, Truman Capote va intentar esbrinar i rebuscar en la causa que havia provocat el terrible assessinat de la família Clutter, a l’estat de Kansas cap als anys 50. La descripció dels fets i posterior investigació es mostra al detall i també relata les característiques dels dos psicòpates que posteriorment van ser condemnats a mort per aquest crim. 
L’autor combina amb un estil magistral la narració típica de la ficció i els resultats d’una investigació periodística exhaustiva per deixar l’empremta, ja no només del tràgic succés, sinó també de tot allò que els va empènyer i tot el què van remoure després. Indispensable. 
A sang freda” que es portaria aviat al cinema, juntament amb “Esmorzar al Tiffany’s“, el van situar com a una de les veus més importants de la literatura del segle XX.

Aquest llibre el vam llegir al Club de lectura del mes d’abril. Des de la biblioteca, vam preparar una petita guia per ajudar-vos a entendre millor l’obra i l’autor.

Recomanació feta per Sílvia Anfrons (Bib. de Tordera) a través de la Biblioteca Virtual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *