Aquests darrers anys, les xarxes socials han canviat per sempre la nostra manera de buscar feina i la manera de treballar dels departaments de recursos humans. Ara, se’ns investiga i els anomenats “head hunters” es dediquen a cercar els nostres talents. Fins ara en teníem prou amb preparar un currículum ben redactat i organitzat. Avui hem d’anar més enllà i crear la nostra “marca personal”. L’hem de pensar i definir, i tenir clar com la difonem per la web 2.0, així com quins aspectes nostres volem remarcar.

Es diu que les empreses dediquen una mitjana de 30 segons a llegir cada currículum. És per això que es fa imprescindible destacar la informació més important en no més de 5 línies. És el que en el món empresarial s’anomena  “l’elevator pitch”. I tant o més important és saber trobar les paraules clau si tenim el nostre perfil a LinkedIn, actualment la xarxa més important per a la selecció de personal.

El llibre que avui us recomanem, d’Alfredo Vela, agrupa l’experiència de 30 anys de l’autor i ofereix un gran ventall d’eines i bons consells per adoptar una actitud ben activa en la recerca de feina, que ens ajudarà a preparar-nos per a aquest gran repte.Es tracta d’una obra de referència que per a molts pot resultar una lectura indispensable, pel fet que és molt completa. El seu objectiu és ajudar en els procediments de recerca de feina, donant a conèixer els mitjans i els instruments existents a l’actualitat. Ens aporta instruments, canals, reflexions, ens resol dubtes, ens proposa canvis d’actitud, ens ensenya tècniques de màrqueting, i sobretot, ens ensenya a fer una recerca activa i no passiva de la feina. Es tracta, en definitiva, de que aconseguim preparar una estratègia personal per buscar feina.

Esperem que us sigui útil per a millorar les vostres habilitats i tècniques quan hagueu d’endinsar-vos en la recerca laboral. Us convidem també a consultar el prestatge virtual Món laboral, dins de la Biblioteca virtual, on trobareu informació i recursos actualitzats.

Vela, Alfredo.
Cómo buscar trabajo con redes sociales (y sin ellas)
Alcalá la Real: Formación Alcalá, 2015
(consulta’n la disponibilitat al catàleg)

Recomanació feta per Núria Fàbregas