puntomega

Aquesta novel·la curta de l’autor nascut al Bronx té una narrativa viva i molt peculiar. L’inici de la història és força soprenent ja que passa en un museu mentre una persona mira cada un dels detalls d’una projecció que s’està fent. El fet extraordinari, és que aquesta projecció dura 24h i és la pel·lícula de Psicosis d’Alfred Hitchock a un temps molt alentit.

Aquest capítol fa que t’agafis la novel·la a càmera lenta, disfrutant de cada detall, assaborint cada paraula. La part central de la novel·la passa en un altre ambient, i amb tres protagonistes que parlen, dialoguen, beuen i es converteixen en una estranya família. Per una banda tenim un cineasta que vol convèncer un antic assessor de guerra per fer una pel·lícula sobre ell. Tenim l’assessor i tenim la filla de l’assessor. I a ritme suau, i com qui no se n’adona, anem llegint pàgines i anem entrant a la història, seguint el fil. Fins que un fet inesperat fa que el llibre acabi… com no ens esperàvem.

Delillo, Don. Punt omega. Badalona: Ara llibres, 2010. [veure’n la disponibilitat al catlàleg en català, castellàanglès i ebook]