Obrim el 2016 amb el mes de gener. I pel gener el Club de Lectura s’afegeix a Tiana Negra, i per això proposem una novel·la  (El tant per cent  de  Rafael Vallbona ) que s’adiu amb aquesta negror literària que abans en deien “de lladres i serenos“. El que passa, però, és que amb el pas del temps s’ha esdevingut que delinqüents i antidelinqüents han anat ampliant i perfeccionant el seu modus operandi;  i han deixat els lladregots i els “serenos”  de molts anys enrera amb una imatge gairebé inofensiva, ingènua  i entranyable.

A dies d’ara, l’ingredient base de la novel·la negra (el delicte) sembla no tenir límit d’actuació; i tampoc de practicants.   “El tant per cent” es nodreix principalment de malfactors que gasten Porsche i mengen a Casa Lucio; per posar un exemple.   I es deixen caure àvidament sobre qualsevol avinentesa amb la que puguin obtenir un bon pessic, prescindint de manies, contemplacions i altres noses semblants.

Divendres 29, a les 7 del vespre, podreu compartir la vostra experiència amb la novel·la d’en Vallbona, home polifacètic que excel·leix, però, com a escriptor i com a ciclista; o ciclistòfil, si se’m permet el mot.  En Toni Sala farà de guia de la sessió, com sempre. I com sempre, també, hem fet una humil guia de lectura que posem a la vostra disposició.