amicsmorts1

Un afable diplodocus amb gest amarg mira cap a la frase “Tots els meus amics són morts”. Avery Monsen i Jory John han dibuixat i escrit un petit i deliciós volum que vol reflexionar amb humor sobre la mort. Textos mínims, irreverència i tendresa.

Així comença una joia de la filosofia que trobareu a la secció de còmic de les biblioteques. L’àlbum, ideat per Avery Monsen i Jory John, ens mostra una sèrie d’il·lustracions clares de color i senzilles de traç, il·luminades per uns mots. Breu tot plegat. Com llençar una pedreta a la superfície d’un llac calmat, no fa falta dir res més.
Un mitjó que ha perdut el seu millor amic (la seva parella), una cinta de K7 d’amics obsolets, o els 3.284 amics que tenim a les xarxes social i que, potser, no hem vist mai.
“Tots els meus amics són morts” és incisiu, es irònic i és… trist. Un divertit exercici d’enginy amb un punt d’amargor, com la vida… O com la mort, la única a qui, paradoxalment, la seva feina fa sentir viva.

Monsen, Avery. Tots els meus amics són morts. Barcelona: Bridge, 2012

Recomanació feta per Bib. Can Salvador de la Plaça. Calella per la Biblioteca Virtual

(veure la recomanació sencera).