europagl
El dia 9 de maig es va celebrar el dia d’Europa. El 9 de maig és el dia que es va crear la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (1950) i que més endavant acabarà sent la Unió Europea.
Hi ha moltes maneres de celebrar aquest dia. Una manera és fent un viatge en tren per tot Europa. Per fer-ho et proposem que t’acostis a alguna de les biblioteques que participen al projecte Turisme Informació i participis al sorteig de 5 bitllets d’Interrails per aquest estiu (bases del sorteig).
Una manera diferent, és viatjar des de casa a través dels contes. El nostre amic Gènius ens ha preparat una selecció de contes d’autors europeus que ens faran viatjar des del sofà de casa. Podrem viatjar a Bèlgica amb en Tintín, a França amb els Amants papallona o als Països Nòrdics de la mà d’en Mumin.
I qui diu viatjar a través dels contes, també diu viatjar a través dels llibres com ara La invención de Europa de Emmanuel Todd, o La idea d’Europa de Geroge Steiner. 
Per cert aquest últim llibre, ha estat interpretat moltes vegades per l’Óscar Intente, veí del nostre municipi. La propera actuació la farà el dia 21 de maig al Born de Barcelona, és una bona ocasió per anar-lo a veure si encara no ho heu fet! 
Us en deixem un petit tastet per fer-vos venir ganes de llegir més sobre Europa!