Encara que no ho sembli, per la calor que estem patint, ja hem entrat a la primavera (i no pas a l’estiu!). Aquesta època de l’any és una època plena d’al•lèrgies, encostipats pels canvis de temperatura constants… però també és una època on la naturalesa reviu, l’energia surt per tot arreu i ens vénen ganes de cuidar-nos.

La biblioteca us pot ajudar des del seu racó de “Vida Sana”. Sota aquest títol s’agrupen llibres de temàtiques tant variades com la meditació, l’autoajuda, el ioga, la bellesa… tot amb la finalitat d’aconseguir dur una vida més sana tant a nivell físic com a nivell mental.
La meditació és una pràctica que, malgrat que tothom pugui opinar el què vulgui, no té efectes nocius per la salut, ben al contrari. Ens ajuda a calmar-nos en les nostres vides que van a tanta velocitat, ens ajuda a controlar el nostre cos i a conèixer-nos. Per què no provar-ho? Meditación práctica pot ser un bon inici perquè tothom qui ho vulgui (grans, petits, joves o vells) s’iniciïn a la pràctica de la meditació.
El què està clar, és que per estar sans, hem de tenir també una bona salut mental, és a dir tenir eines per afrontar-nos a les nostres pors, per poder superar els reptes, ser forts per tirar endavant o com a mínim per intentar-ho. I això és el què intenten fer autors tant coneguts com mediàtics com ara en Sebastià Serrano, l’Eduard Punset o en Jorge Bucay. Cadascú amb el seu estil, i cadascú en el seu camp, però tots el què volen és donar-nos eines per guanyar la partida als reptes que la vida ens posa per davant.
També són coneguts els beneficis que ens pot aportar el ioga o el pilates, i si bé és cert que sempre és millor fer exercici amb un professional que et vagi guiant, també és cert, que podem començar a conèixer aquestes tècniques des de casa, de forma autodidacta. Per això us recomanem que feu un cop d’ull als llibre que sobre aquesta tècnica tenim a la biblioteca.
Una altre faceta de la nostra vida és la faceta de la son. A part de tenir un bon dia, també és imprescindible tenir una bona nit, o un bon descans. Per això, Aprende a dormir bien pot ajudar a tots aquells a qui els costa dormir i per tant ja comencen el dia cansats. Penseu que durant la nit, és quan el cos recupera forces per seguir vivint durant el dia.
I finalment arribem a la part més “superficial” del nostre ésser: el cos. A tots ens agrada tenir un bon aspecte, sentir-nos guapos i a gust amb el nostre cos. Però això també s’ha de treballar, tant amb exercici com amb una dieta saludable. Hi ha qui diu que la nostra alimentació hauria de variar segons el grup sanguini que tenim. Los grupos sanguíneos y la alimentación, és un llibre que ens pot ajudar a saber quins aliments absorbim millor en funció del nostre grup sanguini. Per exemple, el tipus AB té tendència a engrexar-se si menja mongetes, carns vermells o blat de moro en canvi el grup A, té tendència a engreixar-se amb les faves, els aliments làctics o el blat.
Cert o no, si cuidem la nostra alimentació, cuidarem també la nostra salut, i en aquest sentit podem trobar diferents llibres que ens ajudin a programa un menú sa i saludable adaptat a les nostres caracterísitques.
I no vull acabar sense parlar també del maquillatge. D’acord que és totalment superficial, però un bon maquillatge en una bona ocasió et pot fer sentir fort, segur de tu mateix a sense por a enfrontar-te a res. Per tant, no ens oblidem del fet que si ens sentim bé per dins també ens podem sentir bé per fora!