Narracionsvivencials

Des de la Regidoria de Promoció Social i Educació i la Biblioteca Can Baratau, volem iniciar un nou projecte, destinat a les persones majors de 65 any i que tingueu records i històries a explicar sobre Tiana: Narracons vivencials.

Aquesta nova activitat, programada pel segon dimecres de cada mes, tindrà un format de taula rodona on hi podreu participar tots els qui tingueu alguna cosa interessant a explicar i fins i tot, hi podreu portar totes aquelles fotografies, documents o records que tingueu per tal de compartir-lo amb la resta de narradors.
La Biblioteca i la Regidoria ens comprometem a recollir tot aquest material (tant oral com escrit) que ens pogueu aportar, per fer-ne una posterior difusió a les noves generacions que segueixen omplint de vida els carrers de la nostra vila.
El dia 13 d’abril, presentarem l’activitat i farem la primera taula rodona sobre “El mercat i els comerços de Tiana” amb la participació de la Rosa Forcada de merceria La Dàlia. El mes de maig el voldrem dedicar a parlar de les escoles de Tiana, i el juny parlarem de la vida social als carrers del poble.
Les dues entitats que promovem aquest nou projecte, considerem molt important recuperar la memòria històrica de la gent gran, a partir de 65 anys, per a revaloritzar l’etapa de la vida en què us trobeu ara i, a la vegada, constatar que l’experiència és un bé comú que val la pena recollir així com transmetre als habitants de Tiana, evitant que l’oblit esborri la nostra història més propera.
El valor final d’aquesta iniciativa recau el en fet de poder recollir les històries més properes per poder-les transmetre a les futures generacions, i així anar escrivint una pàgina més de la història de Tiana.
Tot el material que es reculli durant les sessions, es guardarà a la Biblioteca de Can Baratau, amb tot el què ja tenim del poble, per poder enriquir, una miqueta més, la informació sobre la vella Tiziana.
Per participar-hi, no cal apuntar-se prèviament a les sessions i com totes les activitats promogudes des de la biblioteca, serà gratuït.