Imatge Julian Barnes x entrada

Julian Barnes (Leicester, 1946) és considerat un dels escriptors anglesos contemporanis més destacats. El seu renom internacional i els nombrosos premis que reconeixen la seva obra avalen la trajectòria d’aquest gran narrador i assagista. La seva obra destaca pel tractament de temes com la història, la realitat, la veritat i l’amor. Ell mateix es defineix com un moralista obstinat a descriure els problemes més quotidians de la vida contemporània.

Per recordar només alguns dels seus llibres més coneguts, Metrolandia, El lloro de Flaubert, Història del món en deu capítols i mig, Anglaterra, Anglaterra o El sentit d’un final.

Entre molts altres guardons, ha recbut el premi I.M. Forster de la American Academy of Arts and Letters, el Man Booker, el William Shakespeare de la Fundació FvS d’Hamburg i és Chevalier de l’Ordre donis Arts et donis Lettres.

Us convidem a veure la conversa amb Julian Barnes, dins del cicle Converses a La Pedrera, de la Fundació Catalunya-La Pedrera.