pantalla_aduts
A partir del dilluns dia 21 de febrer, la biblioteca disposarà d’Internet i +. Aquest nou programa que gestionarà l’ús d’internet a la biblioteca, vol racionalitzar-ne l’ús. De cara a l’usuari, se li vol donar més autonomia i a la vegada un ús no abusiu del sistema per tal d’ajusatar l’oferta i la demanda.
Per utilitzar aquest nou servei, serà imprescindible tenir a mà el carnet de la biblioteca.
Internet i + limitarà l’ús que podem fer d’internet a 20 sessions mensuals pels adults i 10 sessions per als infants, de forma totalment gratuïta. Ha de quedar clar que es parla de sessions, no d’hores (i que els sessions seran com a màxim, d’una hora).
Amb el nou funcionament, disposarem a la sala d’adults, de 2 ordinadors amb sessions de màxim una hora i 1 ordinador de sessions de 30 minuts com a màxim. I a la sala infantil d’1 ordinador amb sessions d’1 hora com a màxim. A més de l’ordinador multimèdia que ja tenim actualment.
Els ordinadors d’una hora, són reservables. És a dir que amb antel•lació pots reservar aquell ordinador i estaràs segur que ningú s’hi podrà posar fins que tu no acabis la teva sessió.
A l’hora de fer les reserves, cal tenir en compte que les reserves es fan a les hores en punt (a les 5, a les 6…) i duren fins a la següent hora en punt.
Els ordinadors de 30 minuts, no són reservables, és a dir que els podrem ocupar (si estan lliures) sense una prèvia reserva. A més, aquest ordinador operarà amb Linux i programari lliure.
Una de les millores (importants) que notarem serà que a partir del dilluns tots els ordinadors de la biblioteca acceptaran dispositius de memòria auxiliars (USB, CD…). A més, tindrem més seguretat en la confidencialitat de les nostres dades ja que cada cop que s’acabi una sessió, les nostres dades, les cookies i la resta d’informació quedarà borrada del PC.
Una altre de les novetats d’aquest sistema serà el pagament de les impressions. A partir d’ara, les impressions es pagaran per avançat i el carnet ens fucionarà com una “targeta moneder”, on hi posarem el crèdit que necessitem, i a mida que anem imprimint, se’ns anirà descomptant els diners. Amb aquest sistema haurem de vigilar d’estar molt segurs d’imprimir només allò que volem i escollir la modalitat desitjada (color o blanc i negre), ja que el sistema calcularà automàticament l’import que hem de pagar sense tenir en compte si ens han sortit més pàgines de les que volíem o si ens hem equivocat i ens ha sortit en color enlloc de blanc i negre.
En resum, amb aquest nou sistema passarem de tenir un sol ordinador des del qual podíem treballar (aplicatius diversos, USB…) a tenir-ne 4 a adults i 1 a infantil. A més, racionalitzarem l’ús del servei donant la oportunitat a més usuaris d’utilitzar els ordinadors.
Recordeu, però, que per posar aquest nou sistema els dies 17 i 18 de febrer NO TINDREM SERVEI D’INTERNET.