Aquest mes ens ve de gust encapçalar aquest breu escrit amb la nostra guia de lectura habitual, ensems que repetim per a qui no ho conegui que no hi ha cap obligació de llegir el llibre per a assistir a qualsevol sessió del Club de Lectura.  Només cal entrar a la sala d’actes de la biblioteca, seure (o no), escoltar i, si s’escau, participar en el diàleg que, com de costum, guiarà en Toni Sala.

Aquest mes avancem la sessió al  dia 23, en lloc del 30 que tocaria ; ja se sap que desembre és un mes excepcional . Feu atenció a això.  No fos cas que algú vingui quan no toca.

Aquest mes prosseguim amb grans escriptors russos del segle XIX.  L’obra proposada és Pares i fills, de Turguénev.  No és gaire coneguda pel públic no especialitzat, però els que sí que son especialistes la valoren molt i molt. De les pàgines en surten uns personatges que hom diria que son reals, per la força i mestria amb què Turguénev ens els presenta. De fills a pares , en els nous temps de la segona meitat del segle XIX, es fa palès cada cop més un esvoranc.  I també entre els elements de la societat russa.  S’albira el conflicte, tot i que encara una mica llunyà. Potser en el llibre del gener hi toparem ( o potser no)

Aquest mes vinent, més en aquest blog.