Com cada any, s’acosta el temps de les castanyes! Una de les moltes festes tradicionals que tenim a Catalunya, i la biblioteca us pot donar bon material per fer els millors panellets de la comarca.

Per celebrar aquesta festa amb els més petits de la casa, us hem preparat una selecció de webs que ajudaran a conèixer i a viure aquesta tradició:

El món per un forat: és un racó de la web del Departament d’Educació on es van ensenyant alguns fets importants de l’entorn del nen. El conductor de l’activitat és un mussol que va explicant a nens d’educació infantil fotos, dibuixos i vídeos de la tardor.
Petita xarxa: web de lamalla.cat amb col•laboració amb entitats especialitzades en el joc infantil com són Educa i Borrás. També és per educació infantil i primer cicle de primària. Hi podem trobar receptes de mousse de castanya, de panellets de pinyons…, contes, dibuixos, vídeos, jocs… i fins i tot un karaoke amb la cançó de la castanyera!

Quaderns virtuals: dossiers generats pel Departament d’Ensenyament, per treballar la castanyada amb nens i nenes que estan aprenent a llegir i escriure (lectoescriptura). Per nens de primària.
Edu365.cat: aquí hi ha un recull de webs amb recursos educatius per a nens i nenes de totes les edats. Poden ser una bona alternativa als videojocs convencionals…

Les tres bessones: L’Anna, l’Helena i la Teresa ens ensenyen a fer els millors panellets del món! Una recepta fàcil de seguir i ben bona!

E-boletaire: Juguem a ser boletaires per un dia! És un joc on haurem de sortir a caçar bolets, però si volem tenir bons bolets, abans haurem hagut de fer que plogui. Aquest joc ens servirà per conèixer els diferents tipus de bolets que podem trobar a les pinedes, als alzinars, a les rouredes… i sobretot reconeixe’ls!
Chilias : evidentment, les biblioteques a través del seu catàleg Chilias, us ofereixen també una sèrie de recuros per preparar una bona castanyada: receptes, encreuats de tardor, jocs.
Poemes i cançons: si per Nadal és tradició que els nostres nens i nenes recitin un poema dalt de la cadira, per la castanyada també podem trobar un bon repertori de poemes i cançons per fer aprendre als petitons.

Aquesta és la primera part de les festes que se’ns acosten, ja que l’endemà de la castanyada, ve Tot Sants (o dia dels difunts), i a la biblioteca també us oferim bon material per si heu d’explicar als vostres fills o filles la mort d’algú estimat. Us porto uns quants contes que expliquen amb un llenguatge fàcil d’entendre, què és això de la mort:
Així era l’avi (Joan de Déu Prats)
L’armari de l’àvia (Ignasi Roda Fàbregas)
L’avi de l’osset (Nigel Gray)
Et trobo a faltar (Paul Verrept)
No és fàcil petit esquirol! (Elisa Ramón)
Què ve després del mil? (Anette Bley)
El senyor mort dins d’una avellana
… i molts d’altres que podreu trobar a la nostra biblioteca consultant el catàleg.