L’objectiu principal de les biblioteques públiques és fomentar la lectura entre tots els públics de la població. Això és pot aconseguir de moltes maneres, i de fet són molts els camins que s’agafen des de diverses entitats públiques per tal de fer arribar a tothom el plaer de la lectura. Segurament que haurem sentit més d’un cop per la ràdio l’eslògan de “Llegir ens fa més lliures”.
Doncs bé, una de les moltes activitats que promovem des de la biblioteca, és el concurs Superlector. La idea va començar fa tres anys i es pot dir que ja és una activitat estiuenca consolidada. Ens consta que molts dels participants esperen el concurs per demostrar que són els qui més llegeixen de tots.
I és que aquest concurs és un concurs aparentment competitiu, ja que qui més llegeix, guanya. Però en el fons, és l’excusa perfecte perquè pares i mares, tiets i tietes, avis i àvies s’impliquin, durant els mesos d’estiu, en la lectura dels petits, ja que sempre és millor si els acompanyem mentre llegeixen i els ajudem en els moments que més els costa, o els felicitem quan ho fan bé.
La tercera edició del concurs Superlector ha comtpat amb 20 participants, dividit en quatre categories: de 6 a 8 anys, de 9 a 10, d’11 a 13 i la categoria de còmics.
Com a dada curiosa, podem destacar que entre tots els superlectors han llegit quasi 240 llibres!! Que no està gens malament!
El proper dimarts dia 19 d’octubre, farem l’entrega de permis als superlectors, que aquest any ens han omplert la biblioteca d’estels, planetes i astronautes. L’entrega es farà a les sis de la tarda i hi està tothom convidat, primer per celebrar que tots som uns superlectors i segon per fer un reconeixement públic a tots aquests nens i nenes que durant l’estiu han seguit llegint, i per tant fent volar la imaginació.
Una altre opció per a seguir motivats per llegir durant el curs escolar, pot molt ben ser la web Quèllegeixes. Aquesta és una web per totes les edats, on els lectors fan tertúlia sobre llibres que s’han llegit, pregunten sobre possibles lectures o simplement intercanvien opinions. Podem trobar tres fòrums diferents segons l’edat del participant: fòrum llapis (fins a 11 anys), fòrum boli (de 12 a 16 anys) i fòrum ploma (pels majors de 16 anys). Ja sabem que la tecnologia atrau a les persones joves, i si unim tecnologia i lectura, la barreja pot ser un bon resultat!