L’autora d’aquest conte es defineix com una persona interessada en l’educació i l’economia sostenible. La seva experiència en el món del màrketing li aporta les tècniques necessàries per vendre l’economia de forma entenedora fins i tot pels més petits.
En Gunk i la seva família tenen la oportunitat de treballar per aconseguir arrels de gerd, moltes arrels de gerd. La família cada cop té més feina i més arrels de gerd, però això té unes conseqüències no sempre positives fins que la família ha de fer la següent reflexió:

– Gunk, digues, quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

Aquesta pregunta representarà un punt d’inflexió a la seva vida perquè… realment necessitem tantes coses per ser feliços? De fet… què necessitem per ser feliços?
El fet que els protagonistes siguin animals amb problemes humans, és un recurs que ajuda als infants a fer-se seva la història i obren les portes a poder fer una reflexió sobre la nostra pròpia felicitat.
I si no es vol utilitzar el conte per reflexionar, també el podem fer servir per explicar una història d’una família de castors.

Junyent, Montse. Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?. Cànoves : Proteus, 2013 [veure’n la disponibilitat al catàleg en català i castellà]