CareSantosPremiNadal

L’escriptora mataronina ha estat guardonada amb el Premi Nadal 2017, trofeu més antic de la narrativa en castellà i dotat amb 18.000 euros, per la novel·la Media vida. Com va dir la mateixa autora “aquesta és una història sobre com ens afecta el pas del temps i sobre la importància del perdó”.

Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970) va estudiar Dret, però des de ben jove va centrar-se en l’escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d’El Punt Diari. Ha col·laborat també a Catalunya Ràdio, Com Ràdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove, tots tres en el camp de la literatura per a joves, terreny on és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d’Un deu: antologia del nou conte català. La seva extensa obra narrativa en castellà comprèn nombrosos títols i premis, però amb Habitacions tancades (2011) acompleix un somni: publicar en català la seva primera novel·la per a adults. Darrerament ha enllestit també el seu primer text teatral, Truca abans d’entrar. Amb Desig de xocolata (2014) va obtenir el Premi Ramon Llull de novel·la 2014 i en 2015 va publicar Diamant blau, obra on es va submergir en el passat d’una família de principis del segle XX.

Media vida, presentada sota el títol provisional de El juego de las Prendas, ha aconseguit imposar-se als 303 manuscrits enviats a concurs segons els criteris del jurat, integrat en aquesta ocasió per: Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Clara Sánchez i Emili Rosales.

El lliurament del premi va tenir lloc al antic Hotel Ritz de Barcelona. A la mateixa velada també es va entregar el Premi Josep Pla, de narrativa en català, a la primer novel·la de l’escriptor Xavier Theros, La fada negra.

Notícia publicada a la Biblioteca Virtual