constitucional

Les biblioteques públiques hem de servir per donar accés a la informació a tothom. Doncs bé, això és el què volem fer des de la biblioteca de Can Baratau respecte el tema de l’Estatut i la sentència del Constitucional.

Trobar les opinions dels partits polítics és relativament fàcil: només cal llegir els diaris o connectar-se a webs de notícies (http://www.telenoticies.cat, per exemple). Però hi ha altres opinions que potser no són titulars de diaris i que potser us poden interessar.
Per començar, us recomanem que visiteu també alguna web d’entitats que formen l’anomenada “societat civil catalana”, teòricament deslligades dels poders polítics. Alguns exemples: www.omnium.cat, www.ccoo.cat, www.ugt.cat, la patronal Pimec.
Hi ha articles que opinen sobre la reacció del poble català, del què se n’esperava i del què hi ha hagut. Persones famoses també han opinat sobre el tema, com és el cas d’Andreu Buenafuente en el seu twitter.
Els periodistes també hi diuen la seva: editorials, articles d’opinió… són professionals de la informació, i si són fidels als principis de la seva professió, han de ser imparcials. quan expliquen notícies però poden expresar la seva opinió en articles d’opinió. Alguns exemples com Xavier Bosch, Julio M.Lázaro, Leonor Mayor o d’altres ens poden ajudar a decidir quina és la nostra postura sobre un tema de tanta actualitat.
Una altre opció és llegir-vos el text redactat pel Tribunal Constitucional i fer-vos la vostra pròpia opinió.
Informar-se és la millor eina davant de qualsevol reivindicació. Crea’t la teva opinió i no et deixis manipular.