Ian Russell McEwan és un dels cinquanta escriptors britànics més importants des de 1945 fins a l’actualitat. No només destaca com a novel·lista sinó que també com a guionista. És guanyador de molts premis literaris i algunes de les seves novel·les han estat filmades per a la gran pantalla, com el llibre Expiación, que va aconseguir un Oscar.

El llibre ens parla de Fiona Maye que està acostumada a avaluar les vides d’altres persones. Sempre intenta ser justa i responsable amb les seves decisions, per això és jutge del Tribunal Superior de família al Regne Unit. Si la seva vida professional avança amb passes segures cap a l’èxit, la seva vida personal ha donat un gir de 90 graus de mans d’en Jack, el seu marit. Al mateix temps, el nou cas que està jutjant li fa dubtar en la seva decisió. La vida d’un jove malalt de leucèmia queda a les seves mans. La fe religiosa dels seus pares, testimonis de Jehovà, és contrària a que el seu fill rebi el tractament que pot salvar la seva vida.

La manera magistral en que es desenvolupen les dues trames al llarg de la novel·la, la fan de fàcil lectura, malgrat els dilemes ètics i les responsabilitats morals a les que ha de respondre.
Més informació:
Ian McEwan a la Viquipèdia
Pàgina web oficialAltres recomanacions

Recomanació feta per Bib. Fondo. Santa Coloma de Gramenet. i publicada a la Biblioteca Virtual

McEwan, Ian. La ley del menor. Barcelona : Anagrama, 2015 [veure’n la disponibilitat en català, castellà, anglès i ebook]