concursos

Presentem dues noves i interessants propostes de creació dramàtica que tenen lloc a Gavà i Cornellà.

L’Ajuntament de Gavà ha convocat un nou concurs literari d’escriptura dramàtica Paraules en escena. L’objecte del certamen és la redacció d’un text dramàtic original, inèdit i no estrenat ni premiat amb anterioritat, en el format de monòleg, guió breu o càpsula teatral.

El concurs inclou una categoria adreçada específicament a nois i noies entre 12 i 17 anys  que hauran de presentar una obra escrita en català. Una segona categoria és per a persones a partir de 18 anys, els textos de la qual podran estar escrits en català o castellà.

Les obres guanyadores s’adaptaran per poder ser representades en un petit format i serà representada en públic pel col·lectiu de les companyies de teatre amateur de Gavà.

La presentació dels treballs pel concurs s’haurà d’efectuar entre el 15 de febrer i el 15 de març, i el lliurament de premis tindrà lloc el 23 d’abril a la Rambla en el marc dels actes de la Diada de Sant Jordi. S’hi atorguen dos premis per a cadascuna de les categories: un primer premi consistent en un curs formatiu en un centre de prestigi especialitzat en arts escèniques, i un segon premi consistent en un abonament de temporada en un teatre català de primer ordre.

Per altra banda, el passat 16 de gener es va presentar el concurs de dramatúrgia ConText Ciutat Cornellà organitzat per tres entitats: Catalònia teatre, Microcornellà teatre i Projecte Loc (PLOC) amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. El període de presentació de textos està obert fins el dia 31 de març. Els dos premiats es donaran a conèixer el 18 de maig al Castell de Cornellà.  Cadascú dels guanyadors s’endurà la quantitat de 800 €.

Notícia publicada a la Biblioteca Virtual