Aquesta és una pregunta que sovint ens fem quan s’acosten aquestes dates… quin llibre regalo? Algú em pot recomanar alguna lectura interessant? Hi ha hagut algun “autor revelació” aquest any? I si tiro pels clàssics?

No us preocupeu, que la biblioteca us pot aconsellar!
Hi ha un munt de blocs, webs i altres tecnologies que ens permeten conèixer l’opinió d’alguns lectors sobre alguns llibres. Un exemple és el bloc de Kosmic Books. Lectors amateurs que es dediquen a llegir el què els ve de gust i a donar la seva opinió sobre tot tipus de llibre. La seva última recomanació és El cuarto oscuro de Damocles.
Un altre bloc interessant per estar al dia de la literatura és el Bibliófilo Enmascarado. Aquí hi ha ressenyes de llibres però també hi ha entrevistes, efemèrides culturals… que ens poden ajudar a saber què es cou en el món literari…
I per acabar aquesta primera tanda de recomanacions, no us podeu perdre el bloc de L’ofici de llegir, de Gaspar Hernández, on el seu últim post és sobre Murakami i el seu últim llibre “De què parlo quan parlo de córrer”.