booktrailers

Llegir i crear són una forma de créixer. De fer-nos més grans per dins. Però també de compartir. És per això que el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i Catorze convoquen el 4t Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys. Així doncs, aquesta és una oportunitat perquè els adolescents s’engresquin a conjugar dos mons: el dels llibres que més els han emocionat amb el de la creació audiovisual.

Un booktrailer és una producció audiovisual breu que serveix per promocionar un llibre. Es recomana o es presenta la lectura a través d’imatges i de textos curts amb la intenció de captar nous lectors. Per fer-vos-en una idea podeu veure els booktrailers guanyadors de les edicions anteriors.

Fer-ho en bona companyia és imprescindible: és per això que s’haurà de crear un equip format per un màxim de quatre amics. També és molt important que tinguin ganes de passar-s’ho bé, de treballar en equip i d’ajudar-se els uns als altres. D’aquesta manera, caldrà fer parada a l’ànima de les biblioteques per trobar-hi un llibre atractiu. Tant és de què parli -d’amor, de pors, de l’amistat, de la vida…- o de quin gènere sigui -novel·la, assaig, poema, còmic…-. El més important és que agradi i emocioni.

A partir d’aquí, els participants hauran de perfilar un guió i fer-ne la producció. Quan tinguin la idea ben clara, amb el mòbil o la càmera gravaran i editaran un vídeo de màxim 90 segons. També podran fer fotografies del procés de gravació, per tal de compartir a Instagram, amb l’etiqueta #booktrailerscat i el títol de l’obra, la que més els agradi. Reservem una sorpresa especial per a la que millor il·lustri el making off. Un cop acabat s’haurà de penjar a Youtube o a Vimeo.

Per participar, només cal apuntar-s’hi a través d’aquest formulari. El termini per fer-ho acaba el 31 de maig.

Si voleu més informació sobre el concurs, llegiu les bases complertes a la web Booktrailers.cat