magoz

Si us parlem de Lyman Frank Baum el més probable és que no us soni aquest nom. Si us parlem de la Dorothy, de Judy Garland o de l’Home de llauna (el hombre de hojalata) segurament sí que sabreu de què parlem. I és que parlem d’un dels llibres clàssics de la literatura americana: El Màgic d’Oz.

La Dorothy és una noia que, de sobte, es veu transportada per un cicló a una terra màgica anomenada Oz. Ella vol tornar a casa, però per fer-ho necessitarà l’ajuda del Mag d’Oz. Durant la recerca d’aquest Mag, trobarà diferents personatges que també necessiten una ajuda màgica i s’afegiran a la Dorothy per trobar solució als seus problemes (cadascú els seus, és clar).

El llibre va ser escrit el 1900 (!) però com que tracta de temes universals: l’amistat, la confiança, la sinceritat… és un llibre que encara ara serveix per passar una bona estona o bé, si ho volem, per treure alguna reflexió sobre la vida. I és que els clàssics ja ho tenen això: per més anys que passin segueixen sent actuals.

Se n’han fet múltiples versions: adaptacions per infants, pel·lícules, còmics, adaptacions teatrals, versions en el món Star Wars

Baum, L. Frank. El màgic d’Oz. Barcelona: Edicions 62, 2013 [veure’n la disponibilitat al catàleg en català, castellà, anglès, francès o en ebook]