La pel·lícula “Room” (La Habitación), basada en la novel·la “Room” de l’autora Emma Donoghue – “La Habitació” publicada en català per l’editorial Empúries al 2010 -, es va estrenar al cinema l’any 2015, i fou dirigida per el Lenny Abrahamson.

La força de la pel·lícula rau en la història que s’hi explica: una mare, tancada en una habitació minúscula amb el mínim imprescindible per viure, amb el seu fill. Aquesta fa tot el possible per tal que el fill, Jack, visqui amb normalitat aquest confinament: fan exercici a diari, expliquen històries, li ensenya a llegir i escriure… Crea un univers propi que tal que en Jack sigui feliç. La persona que els reté, que els té segrestats, visita sovint l’habitació, aquest és el moment que la mare amaga el seu fill a l’armari, per tal de protegir-lo.
Arriba un moment però, quan la curiositat de Jack va més enllà, i la seva mare decideix idear diferents plans desesperats per tal d’escapar del seu segrest. El que no s’esperen però, és que el retorn al món real, sigui un prova tant difícil per a ells dos.

“Room” va rebre diversos premis durant el 2015, com l’Òscar i el Globus d’Or a la millor actriu, o el de millor pel·lícula