Eduard Martorell (biòleg) i Gábor Somssich (il·lustracions), grans apassionats per l’observació i la natura, en aquest llibre ens transmeten un munt de coneixements fascinants sobre el món dels animals. Cent textos breus, molt informatius i engrescadors escrits per Eduard Martorell, acompanyats per un fantàstic dibuix naturalista de Gàbor Somssich.

Les espècies avancen al llarg de les pàgines des dels animals més petits cap als més grans, i on l’autor ressalta els aspectes més atractius i sorprenents de l’anatomia  de cada un d’ells, com també el seu comportament; tota una àmplia diversitat d’espècies del nostre planeta que ens pot fer entendre la nostra pròpia excepcionalitat biològica.

Podem descobrir i aprendre moltes peculiaritats: com es defensen les taràntules, sobre la pèrdua i regeneració de la cua de les sargantanes, perquè les formigues compten les seves passes, quants anys pot viure la llagosta, el catxalot a quina fondària es submergeix, on es situen els refugis dels taurons… ; una petita mostra de sorprenents trets animals que fa despertar l’interès del llibre.

Una publicació divulgativa, absolutament recomanable per a tots els públics, plena de curiositats i anècdotes, i ideal per a llegir a estones donada l’estructura en capítols curts i independents.