p00i0729

En el marc de la col·laboració entre la  Xarxa de Biblioteques Municipals i la Diputació de Barcelona per impulsar el coneixement dels nostres Parcs Naturals  es troba el projecte  Parcs i biblioteques… Naturalment!  que compta amb la col·laboració de deu biblioteques del Maresme i està pensat per animar a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del nostre entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques participants tracten d’apropar la lectura i la natura als visitants i al públic en general.

El prestatge virtual Espais Naturals de la Biblioteca Virtual de la Gerència del Servei de Biblioteques  ofereix un ampli ventall de recursos (recomanacions literàries, notícies, selecció de webs, aplicacions per a mòbils…) relacionats amb el món de la natura.

En quant a l’agenda d’activitats del Maresme per a aquesta tardor, podem consultar un ampli ventall de recursos  relacionats amb el món de la natura i el coneixement proper dels Parcs del nostre voltant:  el Parc de la Serralada Litoral, el Parc del MontnEWEegre i El Corredor i el Parc de la Serralada de Marina. Aquest trimestre gira al voltant de la celebració el 4 d’octubre del Dia Internacional dels Animals.  Les biblioteques del Maresme s’han implicat en aquesta efemèride i dintre del marc del projecte esmentat a través de tot un seguit d’activitats que podeu consultar en aquest calendari. Totes les biblioteques implicades han realitzat també aparadors culturals  dins de les seves instal·lacions. La Biblioteca Can Baratau de Tiana té el seu propi aparador cultural : Segueix el rastre dels animals del Parc de Serralada de Marina, que està decorant i dinamitzant les nostres instal·lacions.

En quant a les activitats programades dins del projecte Parcs i biblioteques, naturalment!  per a aquesta tardor, la  Biblioteca Can Baratau de Tiana us convida a les següents

  • La proposta educativa Contacontes i Tallers de Krisolets per a Educació Primària, consta de cinc sessions, cadascuna d’elles composta d’un conte amb un taller associat a ell. Totes les sessions estan inspirades en el coneixement de la Natura. Aquest proper  26 d’octubre a les 17:30h encetem la segona d’aquestes sessions, que porta de nom El follet Conrer . Aquest personatge màgic, es presenta als nens com el guardià encarregat del bosc de la Conreria i compta amb animalons del bosc com a ajudants. La durada serà d’una hora i tindrà com a objectius la observació i identificació dels elements de l’entorn, l’experimentació amb materials naturals i les seves qualitats i textures, la incentivació en els nens d’hàbits d’autonomia i rutina, la mostra de solucions a dificultats plantejades, l’aprenentatge en la cura de l’entorn, etc.

 

  • La segona de les activitats és el Taller Flaires de Serralada, dirigit per l’artesana perfumista Esperança Cases. Aquesta activitat pretén posar a l’abast de la curiositat de nens i nenes  un ‘altra visió de la Serralada i dels seus parcs: la seva olor, a través d’aquelles matèries que fonamenten la perfumeria artesana natural. El taller està adreçat a aprenents de perfumistes a partir de sis anys. El taller tindrà lloc a la biblioteca el proper 10 de novembre a les 17:30h.