Anna Roig i L’ombre de ton chien és un grup de músics del Penedès que ja tenen tres discos en el mercat. Es caracteritzen per la veu suau i plena de matisos i sensibilitat de l’Anna Roig, pels temes cantats en francès i català, i per unes lletres que ens parlen de sentiments propers, personatges originals, i històries de vegades divertides, d’altres evocadores o reflexives…
“Un pas i neu i un pas” és el seu darrer treball, després de les bones crítiques, èxit i premis assolits amb els anteriors: “Anna Roig i L’ombre de ton chien” (2009) i “Bigoti vermell” (2011). 
El títol fa referència a com anem avançant a la vida encara que pel camí trobem imprevistos.
En aquesta ocasió ens ofereixen onze temes (vuit dels quals són en català i tres en francès), més intimistes, i amb ritmes més tranquils que en els altres discos. Les cançons evoquen paisatges, records i nous plantejaments, de manera senzilla i bonica. 
Destaquem l’optimisme de ‘Que bé ser aquí’, la perfecta combinació de la melodia i la lletra de ‘Com el mar’, i la força per a començar nous projectes que transmet ‘Gare de Metz’. 
Escoltar el CD d’Anna Roig i L’ombre de ton chien segur que ens regala més d’un somriure, i aconsellem complementar l’experiència amb un concert en directe de la seva gira per a assaborir una posada en escena molt estudiada i curosa, que va més enllà de l’espectacle purament musical.

Roig, Anna. Un pas i neu i un pas. [Barcelona]: Satélite K, 2014 (consulta’n la disponibilitat al catàleg)
Recomanat per Marta Sánchez. Bib. Josep Roig i Reventós. Sitges. Extreta de la Biblioteca Virtual