Speed-Networking-1

La Biblioteca Virtual t’ofereix el Prestatge “Món laboral”, on trobaràs recursos actualitzats que pretenen orientar-te en un món complex, ple de camins amb múltiples bifurcacions a cada pas.

Fem un cop d’ull a l’entrevista ràpida. Ets capaç de vendre’t en 2 minuts?

L’entrevista ràpida (“speed networking”) és una tècnica de selecció professional inspirada en el sistema utilitzat per a trobar parella a través de cites ràpides (“speed dating”).

En aquesta tècnica, els reclutadors i possibles candidats tenen una cita breu: la duració pot ser d’entre 2 a 5 minuts. L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que el candidat sigui capaç de vendre’s a ell mateix en el mínim temps possible per tal de generar sinèrgies amb el reclutador. El sistema no només funciona per candidats i reclutadors, si no que és molt efectiu per a la connexió d’emprenedors amb inversors, tècnica que també s’anomena “elevator pitch” (presentació breu d’un projecte, on la durada del discurs és similar a un viatge en ascensor).

Alguns consells per preparar-te:

  • Prepara el teu discurs. Redacta els punts principals que vols vendre de tu: experiència i formació, però també les teves competències i el teu objectiu professional. Crea la teva marca personal.
  • Controla la comunicació no verbal. Assaja els gests que vols utilitzar per donar-te a conèixer i no oblidis somriure.
  • Destaca amb l’actitud.  Mantenir una actitud positiva t’ajudarà a enfrontar-te a la trobada. Els reclutadors perceben el positivisme.

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Vídeo de Daniel Núñez: Cómo vender tu currículum:

Informació extreta de la Biblioteca Virtual