autor-del-mes_oliversacks
Els llibres d’Oliver Sacks no son tan coneguts com els d’un autor de novel·les d’èxit; però en tot el món els llegeixen milions de persones.
I no és novel·lista.  Però el seu nom i les seves obres tenen un consolidat prestigi arreu, tot i tractar d’una matèria que d’entrada semblaria aspre, i només adient per a experts: la neurologia.
Oliver Sacks, nascut a London, però resident als Estat Units des de fa dècades, ha aconseguit editar les seves investigacions en llibres que resulten amens de llegir, gairebé com si d’una narració es tractés. Molts lectors s’hi han enganxat.
Fins i tot de Awakenings (Despertares) se n’ha fet una pel·lícula; i Michael Nyman va fer una òpera sobre  The Man Who Mistook His Wife for a Hat.L’home que va confondre a la seva dona amb un barret ).
Ara, malauradament, el dr. Sacks anuncia que interromp per sempre més el seu treball i les seves publicacions. Ha estat condemnat a mort , irremissiblement , per un càncer. I el 19 del mes passat ho fa saber mitjançant un escrit publicat al The New York Times (vegeu-ne la traducció ).
Aquest  text impactant és la darrera lliçó de la saviesa i el mestratge d’Oliver Sacks. Tota una declaració de principis; i una declaració de final de viatge. S’ha acabat el bitllet. Game over.
A la biblioteca Can Baratau disposem d’aquests llibres seus; i a la xarxa de biblioteques catalanes els teniu tots, mitjançant el servei de préstec interbibliotecari .