Imatge Societats secretes

El repte literari del mes d’abril us proposa submergir-vos en l’univers de les societats secretes, un tema que nodreix un gran nombre d’obres literàries. Les societats secretes, lluny de ser un fenomen actual, són tan antigues com la mateixa societat humana. La seva creació es deu a diversos motius. Per una banda, pel desig de pertànyer a una èlit; per altra, degut a la repressió i a la censura, que va portar a compartir en secret les idees no acceptades.

Fent un cop d’ull a les prestatgeries de Can Baratau hem trobat una llarga llista de novel·les que ens apropen a les societats secretes i a les conspiracions.

Algunes d’elles són… El Codi Da Vinci, de Dan Brown, La verdadera historia del Club Bilderberg, de Daniel Estulin,  El círculo mágico, de Katherine Neville, El último catón, de Matilde Asensi, El pèndol de Foucault, d’Umberto Eco, La hermandad de la sabana santa, de Julia Navarro, 1984, de George Orwell, La dama de blanc, de Wilkie Collins o El secreto, de Donna Tartt.