Corda_polsada_by_OC

Aquest dissabte, a les 12 h. , podeu gaudir a la biblioteca d’un aperitiu dels concerts 2018 de Tiana Antica.  Es tracta d’una audició/ col·loqui d’instruments antics de corda polsada ( o pinçada manualment) a càrrec de Xavier Domínguez, que és qui farà sonar els instruments. La mezzosoprano Laura Bundó hi aportarà la veu cantada, i en Llorenç Blasi la veu parlada.

Els  mateixos organitzadors defineixen l’acte d’aquesta manera:

En aquesta xerrada-col·loqui farem una aproximació als instruments més representatius de la família de la corda polsada, des de l’Edat Mitjana fins al Romanticisme. Definirem en línies generals la seva evolució i veurem quin paper tenien en la vida quotidiana. També repassarem el seu particular sistema d’escriptura musical (tablatura), les tècniques interpretatives , i escoltarem en viu uns exemples, no només del seu paper solista, sinó també el que tenien en l’acompanyament de cançons i poemes.