Bertrana

     Una altra vegada us convoquem a una sessió telemàtica del Club de Lectura. I hem de dir que estan funcionant molt bé, tant tècnicament com d’assistència de participants.

Aquest mes farem Els Herois, de Prudenci Bertrana.  Podeu llegir-lo en aquest enllaç.

     Qui són aquests herois ?  El mateix Bertrana els defineix:       «Els meus herois són homes que han suat suor de proletari, homes nafrats pel treball, homes que han eixit de la terra i han tornat a la terra dejús de palpar una engruna d’or, de veure un rei i de saber que existeix un papa. Homes que, quan menjaven pa blanc, feien una gran festa, que si bé tastaven sovint conills de bosc i perdius novelles, sempre els guisaven amb arròs, car d’altra manera no n’haurien tingut per a mitja dent. Jo he viscut en família amb ells, m’han donat llur pa negre que estellaven a cops d’ullera de destral, m’han donat llur vi que era escaldat i tenia el regust de fusta de la seva boteiola, m’han donat llur tabac que, en encendre’l, repetallejava com un correcames i tenia l’impressionant sabor de banya socarrada, m’han allargat la seva mà ferma i rasposa que esgarrinxava la meva i la premia com aquell qui prem una taronja fins l’última resquícia de suc.»

Us esperem. Uns dies abans rebreu l’enllaç per connectar-vos, i poder escoltar què ens en diu en Toni Sala i els comentaris dels qui heu llegit el llibre. I escalfeu motors amb la guia de lectura.