Kingsley-Amis

       El mes més curt de l’any es fa present al Club de Lectura amb una novel·la deliciosa: (Lucky Jim / La suerte de Jim), de Kingsley Amis.
 Aquest autor, molt preuat a la literatura anglosaxona, no és gaire conegut a casa nostra. La única traducció al català d’una novel·la seva (Lucky Jim/ Jim i la sort) és obra d’en Rafael Tasis fa cinquanta anys(!).    Aquest afortunat Jim Dixon és un mediocre professor en una mediocre universitat anglesa. La seva vida i la relació amb el món universitari també és…mediocre. 
    Però d’aquesta mediocritat en surt un relat divertit i satíric de l’Anglaterra dels anys 50 del segle passat. No us farà riure sorollosament, no. Es tracta d’allò que hom anomena humor anglès, sorneguer, insinuant i, moltes vegades, càustic. 
    Passeu-vos bé amb aquest Jim i les seves aventures vitals. A la biblioteca us en prestarem un exemplar; i el divendres 28 de febrer podreu venir a la trobada del Club de Lectura, que condueix en Toni Sala, i dir-hi la vostra; o només escoltar, si així ho preferiu. Us recordem un cop més que no cal inscripció prèvia, i que l’assistència és lliure i gratuïta. 
     Mentrestant, l’acostumada Guia de Lectura us en aportarà alguna informació més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà