El festival

Tiana Negra és un festival de novel·la negra catalana que té lloc a Tiana al mes de gener.

El festival, que organitza l’Ajuntament de Tiana, va néixer al 2013 de la mà del periodista i escriptor Sebastià Bennassar per tal de prestigiar la literatura negra en llengua catalana i donar-li un espai de debat.

Podeu consultar tota la informació del festival al seu web

Premi Memorial Agustí Vehí

El Premi Memorial Agustí de Vehí és  un premi literari atorgat per l’associació En Negre, l’editorial Alrevés i l’Ajuntament de Tiana que es lliura durant la celebració del festival Tiana Negra a novel·les originals de gènere negre escrites en llengua catalana. Les novel·les guanyadores són publicades posteriorment a la col·lecció Crims.cat.

Aquest premi fa honor a l’escriptor Agustí Vehí

Al 2023, a més, el Tiana Negra ha creat dos premis més: el premi Tiana Negra a la Trajectòria en la Creació i el Premi Tiana Negra a laTrajectòria en la Traducció.
Podeu consultar els guanyadors dels premis en aquest enllaç

Tiana Negra a la biblioteca

Cada any la biblioteca organitza el seu propi joc de pistes i enigmes per a que us convertiu en vertaders detectius de novel·la. El premi és un lot de llibres!

A més us oferim diversos clubs de lectura:

  • Club de lectura juvenil Tiana Negra: Som uns pringats, d’Empar Fernàndez. Dimecres 10 de gener a les 16 h
  • Club de lectura Tiana Negra per a adults: SuÏcidis SA, de Mariló Àlvarez. Dimarts 16 de gener a les 19h

Comptarem amb la presència de les autores!

Joc de pistes i enigmes 2024

Amb aquest joc de pistes i enigmes posareu a prova el vostre coneixement sobre el festival i la literatura negra.

Si voleu guanyar el lot de llibres heu de respondre les preguntes que trobareu en entre el 15 i el 19 de gener en aquest mateix espai. Ens heu d’enviar les respostes a la bústia de la biblioteca: b.tiana.cb@diba.cat, abans del 19 de gener a les 23.59h. La primera persona que respongui bé totes les respostes del joc serà la guanyadora.

Molta sort!