uewb_02_img0115

     Un/a escriptor/a que sigui objecte del nostre Club de Lectura és, de bon tros, una persona singular (tret d’excepcions).  I si es tracta d’una dona anglesa dels inicis del segle XIX (vol dir 19), immersa en una societat saturada de convencionalismes i molt afectada pel puritanisme, la singularitat s’en va núvols enllà.

     El mes de setembre l’Austen n’era un bon exemple; i l’octubre ens porta un altre cas fortament similar: Emily Brontë.
        La ventada d’entrebancs que va bufar damunt d’ella no li va impedir fer una novela (només una) que pel   continu referèndum dels lectors es manté en lloc de privilegi dins l’status literari universal.  Es tracta de Cims borrascosos, una novel·la  on el romanticisme es mostra com realment va ser, i és; un moviment d’enèrgic arravatament, amb la força de l’impuls deixant força enrere l’equilibri del raonament.  És per això que l’impacte que va fer sobre una societat força pautada va ser considerable.
     D’això, i de tot el que us suggereixi la novel·la de la senyora Brontë, us en podreu esplaiar divendres 25 d’octubre, a l’habitual hora de les 7 del vespre, amb l’habitual guiatge d’en Toni Sala.
      I per accedir a l’habitual i nostrada guia, cliqueu aquí.
       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà