Anna Gavalda, 35 quilos de esperança

En Grégoire és un noi a qui no li agrada anar a l’escola, de fet li agrada tant poc que no fa cap esforç per seguir els cursos i per tant, l’únic que aconsegueix és que el facin fora de totes les escoles, que els seus pares s’enfadin i que el seu avi es decepcioni.
Però no tot és dolent, en Grégoire és un manetes, un dels bons. Li encanta construir i crear coses i gràcies a l’ajut del seu avi aconseguirà el seu objectiu: crear.
L’Anna Gavaldà (París 1970) ens presenta una petita novel·la per a nois i noies de 5è o 6è de primària. Àgil, sincera i tendra.
35 quilos d’esperança dóna peu a parlar de molts temes: la relació avis-néts, l’escola, els estudis, els inventors… molt recomanable sobretot per aquells que veuen l’escola com un lloc on anar a perdre el temps. En Grégoire els mostrarà que lluitant, fins i tot contra el què no t’agrada, es pot aconseguir el que es vol.

Gavaldà, Anna. Trenta-cinc quilos d’esperança. Barcelona : Grup Promotor [etc.], 2004 (veure’n la disponibilitat al catàleg)