siunanitdhivern

Italo Calvino (Santiago de las Vegas, l’Havana, 1923 – Siena,1985) és un clàssic contemporani italià fonamental i un dels escriptors més influents del segle XX . La seva obra narrativa que abasta des del neorealisme social posterior a la segona Guerra Mundial fins al gènere fantàstic i la literatura experimental, a més d’una brillant obra crítica que no ha perdut gens de vigència.

“Si una nit d’hivern un viatger” explica les vicissituds d’una lectura frustrada. Els protagonistes són un lector -el Lector- i una lectora -la Lectora- i les interrupcions constants que pateixen sempre que es disposen a llegir. El responsable és un tal Ermes Marana, un traductor que s’ha proposat aniquilar tota fascinació per la lectura. Amb aquesta novel·la excepcional, Italo Calvino fa una reflexió insòlita sobre la literatura i captiva el lector precisament amb una història sobre la impossibilitat de llegir.

Recomanat per Glòria Sánchez Horcas. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera

Calvino, Italo. Si una nit d’hivern un viatger.  Barcelona : Labutxaca, 2010 (veure’n la disponibilitat al catàleg)