canbaratau02

Com molta gent per aquestes dates, a la biblioteca ens agrada mirar enrere i repassar què ens ha regalat el 2015. I, sincerament, estem molt contents!

4.182 tianencs teniu el carnet  de la biblioteca (i a Tiana vivim 8.411 persones). Això vol dir que podeu utilitzar tots els serveis de préstec, wi-fi, internet… de forma gratuïta i que molts de vosaltres ho heu fet! Així que gràcies per confiar en nosaltres.

Com a centre cultural municipal, la biblioteca ha organitzat més de 90 activitats culturals amb més de 2.200 participants (uns 25 tianencs per activitat).

Els llibres, revistes, cd i tot el material que tenim a la biblioteca es va renovant i intenta millorar-se cada any seguint les pautes marcades per la Biblioteca aconseguint un fons final de 42.000 volums. És a dir que aquest servei municipal ofereix casi 5 llibres per habitant de Tiana. I si posem en comú la gent que té carnet i els llibres que tenim a la biblioteca, veiem que hem aconseguit quasi 22.000 préstecs, això vol dir (si creiem en les estadístiques) que cada tianenc s’ha endut a casa un mínim 2,5 llibres al llarg de l’any. Ens atreviríem a dir que a Tiana ens agrada llegir!

A més, ja sabeu que a la biblioteca pràcticament tot és gratuït però hi ha algun servei, com el préstec interbibliotecari, que cal pagar-lo. Tot i això, aquest servei ha fet més de 1.000 préstecs des del mes de gener fins ara. Això vol dir que cada mes hi ha uns 80 llibres que es mouen entre una biblioteca de la xarxa i la biblioteca de Tiana perquè cap lector es quedi sense lectura.

I entre aquest allau de xifres només ens queda mirar quines són les novel·les més prestades des del gener fins ara:

mesllegits2015(podeu consultar la resta de títols més prestats, a la Biblioteca Virtual).

El resum final del 2015 és que…

MOLTES GRÀCIES PER CONFIAR EN NOSALTRES UN ANY MÉS! SOM I VOLEM SEGUIR SENT LA VOSTRA BIBLIOTECA.