“Un buen libro, Marcus, es un libro que uno se arrepiente de terminar”.

Aquest és un dels consells que en Marcus rep del seu mestre Harry Quebert. El gran escriptor Harry Quebert, i que es podrien aplicar a aquesta novel·la.

La veritat sobre el cas Harry Quebert, escrita per en Joël Dicker, és una novel·la de misteri que conté una novel·la d’amor i a la vegada és una classe magistral de com s’han d’escriure els llibres.

I és que a partir del descobriment del cos d’una jove morta es desencadenen una sèrie de successos que capgira la tranquil·litat d’un petit poble anomenat Aurora. Mares protectores, policies que no sempre fan el bé, rics mecenes, cambreres que aspiren a arribar a ser algú, escriptors, investigadors, joves innocents amb un passat amagat… són alguns dels protagonistes d’aquesta història que no és el què sembla ni deixa veure tot el què amaga.

Si us agraden les històries d’amor impossibles, les investigacions policials les novel·les que parlen d’elles mateixes, i les que no us deixen de sorprendre fins al final, aquest exemplar ha de caure a les vostres mans.

Per acabar una altra cita del llibre:
El amor, el amor, ¡siempre el amor! ¡El amor no quiere decir nada, Goldman! ¡El amor es un truco que se inventaros los hombres para no tener que lavarse la ropa“!

Dicker, Joël. La veritat sobre el cas Harry Quebert. Barcelona: La campana, 2013 (veure’n la disponibilitat al catàleg)

També disponible amb ebook a través de la plataforma ebiblio