Ben bé podem escriure que en la sessió del Club de Lectura de febrer ( que, ATENCIÓ, es farà excepcionalment el 4 de març, a les 6 de la tarda ) tindrem dos autors; i la mateixa obra.  Un cas ben inèdit si repasseu la història del Club.

Expliquem-ho:   Ramon Llull ens va deixar, com a porta d’entrada del V llibre del Blanquerna, el  LIibre d’amic e amat, una joia de la literatura mística. El Llibre està format per un conjunt de 365 reflexions metafòriques que Blanquerna empra per ensenyar als seus deixebles l’art de la contemplació.

Sis segles llargs més tard, Jacint Verdaguer llegeix el llibre i, un a un,  en poetitza tos els càntics; de vegades, al peu de la lletra; d’altres, amb lliure creació poètica.   I en resultà una obra nova:  Perles : l’amic i l’amat : càntics de Ramon Llull posats en vers , sense deixar de ser la primigènia que l’originà.

Com que no és novel·la, podreu llegir-lo tot, o  a bocins; seguint la paginació, o no. El que és important és gaudir-ne.  I de ben segur que si veniu a les 7 del vespre del dia us serà més plaent i entenedor el llibre de Verdaguer.   L’habitual Toni Sala ens farà de guia, i aquest petit document també us ajudarà una mica.