haruki

Sovint els inicis dels autors no passen per la literatura, molts han provat altres arts escèniques com ara la música. En aquest cas, Haruki Murakami va començar la seva vida professional en una botiga de discos i posteriorment va obrir el bar de jazz “Peter Cat”. Per sort per als lectors aquestes feines les va combinar amb els estudis de literatura i dramatúrgia grega.

Quan finalment va dedicar-se plenament a la literatura, va crear un estil molt personal. Les obres de Murakami transcorren en una fina línia entre la ciència ficció i la representació real de la vida. Els seus personatges no són simples, però a la vegada els agraden les coses quotidianes, i en la majoria de casos sempre tenen alguna relació musical amb la vida.

A més de les seves obres, Haruki Murakami ha traduït al japonès llibres de Kafka, Dostoievski, John Irving, Raimond Chandler entre d’altres.