pv_culturapopular

Mentre nosaltres, a Catalunya, estem celebrant la festa de la disbauxa i la xerinola abans no ens vinguin temps més austers, ben lluny d’aquí estan celebrant l’Any Nou. Curiós, oi?

I és que les tradicions tenen això, són festes culturals arrelades a cada racó del planeta. Els motius de les celebracions de vegades són religiosos, de vegades segueixen el calendari lunar, de vegades tenen a veure amb l’estació de l’any… però totes les festes tenen el seu motiu d’existir i els seus rituals a seguir.

La cultura popular defineix un poble. Si parlem de castells, havaneres o diables segurament tots sabem que parlem de la cultura catalana. I si us parlem de la festa dels colors, la festa de la lluna nova, la festa del corder o de la tomatina és molt probable que comenceu a fer un viatge per més d’un país digne de ser conegut.

I si sou dels que gaudiu d’aquests petits plaers de la vida, no us perdeu la selecció d’apps que us han fet els experts del Prestatge Virtual de Cultura Tradicional.

Gaudiu de la festa!