tambeaixo

També això passarà és la segona novel·la de Milena Busquets, escriptora barcelonina i filla de l’editora Esther Tusquets. Fruit de la mort de la seva mare va néixer aquesta obra, en part autobiogràfica , que va triomfar en la Fira de Frankfurt i que ha set traduïda en 29 països.

La Blanca, una dona forta, vital i independent, acaba de perdre a la seva mare, el que ella considera l’amor de la seva vida, una dona amb un caràcter i una amb forma de viure fora de lo comú. Per poder-hi fer front va a passar uns dies a Cadaqués on estiuejava en la seva infantesa, acompanyada dels seus fills, amics i ex marits. Allí, el lloc on reposa la seva mare, passa els primers dies després de la seva pèrdua que estan marcats per les situacions produïdes per la convivència en la casa familiar, els retrobaments amb amics de la infantesa i els records que emana un lloc molt estimat per la seva mare.

A través de la historia de la Blanca coneixem el dolor que causa la pèrdua d’una mare i com intenta sobreviure a aquest d’una forma peculiar, tal i com vivia i sentia la seva mare, i que ella també ha adoptat. Aquesta peculiaritat fa que a vegades sembli frívola la manera en que tracta temes com l’amor, el sexe, la maternitat i la mort però en realitat en les seves paraules sempre trobem com a rerefons l’enyorança i l’admiració vers la serva mare.
La vitalitat amb que es planteja la vida i la relació amb els seus amics, amors, ex amors i fills ens fan viure situacions que ens fan riure i emocionar de forma tant intensa i espontània com ho fa la Blanca.

Busquets, Milena. També això passarà. Barcelona: Ara Llibres, 2015 (consulta’n la disponibilitat al catàleg o troba els ebooks disponibles de l’autora).

Recomanació extreta de la Biblioteca Virtual i feta per la Marta Blasco, del bibliobús Montserrat.