“Les Biblioteques públiques, són unes entitats que tenen com a objectiu, fer arribar la informació a qualsevol persona del seu entorn”. Sovint, quan sentim parlar de biblioteques, ho associem només als llibres escrits en paper. Però aquesta associació, ja fa anys que no és del tot certa.
A Can Baratau, com a la resta de biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona, hi podreu trobar llibres però també CD, DVD, revistes, diaris, internet… la informació pot estar en molts suports diferents, com la música que ens podem limitar a escoltar-la o podem optar també per veure-la.
Els DVD musicals ens ofereixen la oportunitat de reviure aquells concerts que vam viure ja fa uns anys, com podria ser el cas del “Lluís Llach en directe al Liceu. Gira jocs” o simplement veure els vídeos que acompanyen les nostres cançons preferides, com per exemple el dvd musical d’Els Pets “Agost”.
Aquest tipus de material ens permet disfrutar de gèneres tant diversos com el pop dels anys 70, el jazz de l’Ella Fitzgerald o el llegendari Bob Marley, escoltant la seva música però també veient-los actuar. I qui ho diu que un sopar entre amics no es pugui amenitzar amb un bon concert?
Però els DVD musicals també ens ofereixen la oportunitat de traslladar-nos en un gran teatre del Regne Unit per veure una obra de ballet, com la Giselle o bé fer un salt imaginari fins a les butaques del Liceu i escoltar a Montserrat Caballé cantant i actuant amb tota la seva potència de veu.
I no oblidem un gènere tant de moda actualment com són els musicals! Cegada de amor de la Cubana, Mikado de Dagoll Dagom… o el circ del Cirque du Soleil amb el seu espectacle Dralion. Ens poden sorprendre i ens poden ajudar a passar un bon vespre amb bona companyia.
Només ens cal tenir el carnet de qualsevol biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, passar per Can Baratau i podrem gaudir de tots aquests DVD durant 30 dies. La biblioteca és molt més que llibres.