%C3%ADndex
La setmana vinent, la del 28 de febrer al 4 de març, les escoles del Maresme estaran tancades per la setmana blanca o “les vacances de febrer” com les anomena el departament d’Ensenyament.
És un moment ideal per disfrutar dels nens i estar en família. Des de la biblioteca, us volem mostrar uns quants recursos perquè tingueu idees de què fer durant aquesta setmana.
Si tenim la sort de poder gaudir nosaltres també (els pares) d’uns dies de festa, podem aprofitar per fer excursions amb els nens. L’editorial Alpina té editada una col•lecció de guies de muntanya amb rutes adaptades als nens, estem parlant de la col•lecció Els camins de l’Alba, que ens poden portar per l’alt empordà, els Pirineus, Andorra, Cerdanya, Guilleries i Collsacabra, Montserrat, Vic, Ripollès,… Aquesta col•lecció té el reconeixement de l’editorial Alpina i a més està pensada per caminar amb nens. A més, aquesta excursió, que té una aproximació en cotxe, la podem fer més divertida si fem servir algun dels jocs que ens expliquen al llibre “Jocs per viatjar”.
Es pot aprofitar la setmana per preparar la disfressa de carnaval, que se celebrarà a Tiana el dia 5 de març. En aquest sentit, us oferim un ventall força ampli de llibres que ens ajuden a fer les màscares per les disfresses, disfresses, maquillatge i qualsevol complement que necessitem per fer més real la nostra “segona personalitat” durant aquests dies de disbauxa que ens esperen.

I ja posats a fer manualitats, podem decidir que la cuina sigui una bona manera de passar els dies. Podem aprofitar per fer coca de llardons o merengues que són plats que mentre duri la Quaresma no podrem ni olorar… o si ens hi posem, podem fer amb els nens qualsevol de les receptes dels llibres de cuina que tenim a la vostra disposició. Cal dir que aquest és un recurs que agrada molt i que a més, ens pot solucionar el dinar!
És un bon moment per descobrir, també, jocs que sempre han existit i que sempre ajuden a passar l’estona. En aquest sentit us he portat Els jocs de la Mariacastanya, que ens explica com jugar jocs tant coneguts com el mocador, fet i amagar o lladres i policies, i també altres jocs que potser tenim més oblidats com el “La cadena”, “Les curses de xapes”, “les baldufes”, “les pedretes”… i molts d’altres!
Si plogués i no poguéssim sortir al carrer a jugar, sempre podem “exercitar la ment” amb Juegos mentales que venen a ser com els jocs que van sortir fa un parell d’anys per la Nintendo DS, però sense la consola. En el fons, aquest llibre ens ajuda a ser una miqueta mags… També podem utilitzar llibres d’enginy de forma individual, és el cas de “Juga amb l’Eugeni a jocs d’enginy” o “La rata sàvia”.
I de llibres de jocs i recursos en tenim per tots els gustos i edats… “El gran llibre anti-avorriment” per exemple ens dóna més de 50 activitats que podem fer de forma individual o col•lectiva per jugar, apendre i riure! I no hem d’oblidar, que si som uns manetes, podem passar la setmana preparant regals pels altres… per fer-ho amb qualsevol dels llibres de manualitats que tenim a la vostra disposició, com per exemple amb aquest: “Regals originals” que ens ensenya a fer des de marcs de fotos o una llibreta en forma de vaca.