El protagonista del Club del novembre és un escriptor gairebé sacralitzat a la Rússia on va néixer. Aquest  Puixkin és un dels déus literaris russos. Només cal fer una volta per Internet i ho comprovareu.  Sobta, i és una curiositat que no es coneix gaire, que una branca dels seus orígens familiars era africana.

Exercí de dramaturg, poeta, narrador i novel·lista. I amb gran èxit.  Avui, una mesura de l’èxit ( no la qualitat ) d’un escriptor  són les adaptacions al cinema de la seva obra.  En temps de Puixkin eren les adaptacions a l’òpera. I basant-se en les seves obres  van fer òperes Txaikovski,  Cui, Mussorgski, Rimsky-Korsakov, Rachmaninov, Glinka,… i d’altres.

L’obra proposada per en Toni Sala, coordinador del Club, són els “Relats del difunt Ivan Petróvitx Belkin”, un conjunt de narracions curtes, amarades del sentiment romàntic rus, efervescent en el temps de Puixkin.   Podeu llegir, de moment, la nostra guia de lectura; estigueu segurs que no us avançarem cap trama.

Divendres 25, doncs,  a les 7, esteu convocats a compartir experiència lectora, i a adquirir-ne d’altres. Profitós, oi ?  I gratuït.