L’última novel·la de la Blanca Busquets (que va venir a la biblioteca, al nostre club de lectura), parla de la vida a la Carena (un poblet petit). I ho fa des dels ulls del masover de cals Torralba.

La Carena és un poble petit, amb gent del poble i estiuejants. El narrador de la història és l’Aniol, un noi de poble que creix, es casa, és pare i queda vidu, enamorat de la Mireia, una noia de poble però que acaba convertint-se en una estiuejant.

La novel·la està escrita des dels ulls (i el cor) de l’Aniol adult, un home vell que tothom es pensa que ja no pot fer gran cosa. Però ell va recordant la seva llarga i intensa vida a través de les pàgines de Jardí a l’obaga. Ens explica les complexes relacions que es van teixint entre els diferents personatges i ho fa a través d’aquest jardí que el separa de la casa dels senyors Torralba. On hi passa tot.

Us aconsellem que us deixeu seduir per l’Aniol, la Mireia, en Pepet, l’Emili… i tots els personatges que van apareixent a les pàgines del llibre i que van creant el relat vital d’un avi que té moltes coses a dir sobre una època que li va tocar viure, sobre uns sentiments que sempre ha tingut, sobre unes famílies que no sempre són el què semblen i sobre una vida, que al capdavall es podria dir que ha estat feliç.

Busquets, Blanca. Jardí a l’obaga. Barcelona : Proa, 2016 [veure’n la disponibilitat en català o ebook]