Si hi ha una cosa pitjor que la mort és la desaparició d’algú estimat. I si hi ha alguna cosa més gran que l’amor que un pare sent pel seu fill, és l’amor que un fill sent pel seu pare.

En aquesta història escrita (i premiada) per Alejandro Palomas ens endinsem en el món interior d’un nen que es crea un immens escut per protegir-se a ell, però sobretot al seu pare del dolor, de la por i de l’enyorança.

La història està narrada des de dos prismes diferents: el nen i la psicòloga que el tracta. Tots dos punts de vista expliquen el mateix, però cadascú posa de relleu fets diferents en funció del seu objectiu narratiu.

Increïble, tendra, dolça, dura, real… les paraules que podríem utilitzar per transmetre tot el cúmul de sensacions i sentiments que s’amaguen entre les pàgines del llibre, no farien justícia a la història d’Alejandro Palomas. Llegiu-la i deixeu-vos seduir per l’immens amor que hi ha entre un pare i un fill.

Palomas, Alejandro. Un fill. Barcelona : Bridge, 2015 [consulta’n la disponibilitat al catàleg en català, castellà o ebook].